Holstebro bedst til biogasanlæg

Holstebro har de bedste betingelser i landet til et biogasanlæg. Det mener både borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby og bestyrelsesformand i Vestforsyning A/S Arne Lægaard.

Vestforsyning, skilt.jpg

Staten ønsker at opføre seks biogasanlæg i Danmark. Et af dem bør placeres i Holstebro, siger Holstebros borgmester H.C. Østerby i dag i en pressemeddelelse.

- Vi er helt parate til opgaven, og vi har landets bedste betingelser for placering af en fabrik med det formål, siger borgmester i Holstebro H.C. Østerby.

Han hæfter sig ved, at området omkring Holstebro har de nødvendige råmaterialer til produktionen lige ved hånden. Og han bakkes op af bestyrelsesformanden i Vestforsyning A/S Arne Lægaard.

- Ingen andre steder i Danmark er der på ét sted samlet så megen viden om vedvarende energiteknologi som i Nupark-området, siger de begge i en pressemeddelelse.

Udover innovationshuset Nupark fokuserer de to herrer på verdens største biogasanlæg, Maabjerg BioEnergy, der er under opførelse, kraftvarmeanlægget Måbjergværket og en veludbygget forsyningsstruktur med fjernvarme og el.

45 procent af energiforbruget i Holstebro Kommune kommer i dag fra vedvarende energikilder