Skolefyringer: Holstebro afskediger 24 ansatte

Faldende elevtal og besparelser koster nu 24 ansatte jobbet på skoler i Holstebro. 26 medarbejdere skal desuden ned i tid.

Nørre Boulevard Skole er en af de skoler, der har brugt for mange penge i følge Holstebro kommune (Arkivfoto)
Nørre Boulevard Skole er en af de skoler, der har brugt for mange penge i følge Holstebro kommune (Arkivfoto)
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Manglen på elever får nu konsekvenser for de ansatte på skolerne i Holstebro.

Kommunen forventer at der bliver 8 klasser mindre i det kommende skoleår. det betyder at en del ansatte, kan se frem til en fyreseddel.

I alt forventer kommunen at afskedige 24 ansatte og så bliver 26 medarbejdere varslet ned i tid. Det skriver Holstebro kommune i en pressemeddelelse.

- Vi er naturligvis berørte på vegne af de medarbejdere, der nu enten bliver afskediget eller varslet ned i tid. Skolerne skal løbende tilpasse deres antal ansatte til den økonomiske ramme de er givet og den udvikling i fx elev- og klassetal, de har. Det er altid at foretrække, når dette kan klares gennem naturlig afgang, men når det ikke er muligt, kan vi komme i en situation, som den vi står i nu, udtaler direktør for Børn og Unge, Susanne Ebdrup i en pressemeddelelse fra Holstebro kommune.

I følge kommunen har Rolf Krakeskolen, Sønderland, Nørre Boulevard og Mejrup tilsammen brugt 9 millioner mere end der var budgetteret med. De får nu besked om at tilpasse deres drift.

Gudiksen: Vanskelig proces

I følge pressemeddelelsen anerkender formanden for Børne- og Familieudvalget, Torben Gudiksen (Rad.), at skolerne lige nu står i en vanskelig proces.

- Der desværre betyder, at vi må sige farvel til dygtige medarbejdere og hvor skoleledere og skolebestyrelser nu arbejder hårdt på at tilpasse økonomien til de nye budgetter for kommende skoleår.

Holstebro er ikke den eneste kommune, der er blevet ramt af fyringer på skoleområdet. I januar varslede Herning kommune at 33 ansatte ville miste deres job på kommunens skoler.

Holstebro kommune forventer at det samlede antal fyringer vil blive lavere end det varslede.

- Vi forventer, at vi i løbet af den kommende måned vil opleve, at der opstår ledige stillinger, og dermed får nogle af de berørte medarbejdere mulighed for at komme i betragtning til andre stillinger på vores skoler, siger Susanne Ebdrup i pressemeddelelsen.

14. marts inviterer kommunen alle skolebestyrelsesformænd til en orientering om den nuværende situation og drøftelse af budgettet.