Højskoler har succes

Det går godt for højskolerne i Midt- og Vestjylland. Vestjyllands Højskole i Ringkøbing har lige taget imod det største hold elever nogensinde, og onsdag tog Brande Højskole første spadestik til en ny stor tilbygning

140115BrandeHoejskole.jpg

Efter flere år med krise, ser det nu ud til, at de midt- og vestjyske højskoler igen har fået vind i sejlene.

I sidste uge flyttede 73 nye elever ind på Vestjyllands Højskole i Ringkøbing, hvilket er det største hold nogensinde.

- Fra politisk hold bruges kræfterne på at få de unge ind et system så hurtigt som muligt. Det er livsbekræftende, når unge mennesker går op mod strømmen - og at de så ovenikøbet tør bevæge sig vest på i en tid, hvor det er de store byer, der trækker, er fantastisk, fortæller forstander Else Mathiassen.

Tilbygning i Brande

På Brande Højskole har man også lige budt velkommen til et nyt hold elever, og onsdag eftermiddag var de alle med til at tage det første spadestik til en ny stor tilbygning. Her tror man nemlig meget på fremtiden.

- Det går godt for de danske højskoler i øjeblikket, og vi er selvfølgelig glade for, at vi her i Brande er en del af det billede, fortæller forstander Mogens Sommer Madsen.

Den nye fløj er i fire etager, og skal blandt andet rumme eneværelser, fællesareal og undervisningslokaler. Prisen er knap 23 millioner kroner.

Flere unge på højskolerne

Ifølge Vibeke Hundborg, der er forstander på Nørgaards Højskole i Bjerringbro og samtidig er bestyrelsesmedlem i Danske Folkehøjskoler, er der generelt er en stigende interesse blandt unge i at komme på højskole.

Hun tror, at interessen kan skyldes, at der de tidligere år har været mange tilfredse elever på højskolerne. Og så spreder de ordet til deres omverden.