Høje grundpriser i Viborg Kommune

Mindsteprisen på grunde i Viborg Kommune koster mere end dobbelt så meget som før kommunesammenlægningen. En lokal erhvervsdrivende overvejer at forlade kommunen efter 22 år.

Jens Martin Mølgaard fra Sahl har i 22 år drevet elektronikvirksomhed på privatadressen. Nu vil han gerne udvide forretningen og samtidig flytte den til en erhvervsgrund i byen. Men det kan blive en dyr fornøjelse. Mindteprisen på grunde i Viborg Kommune er nemlig blevet over dobbelt så dyr som før kommunesammenlægningen.

- Det synes jeg ikke særligt godt om. Jeg synes det er en voldsom prisstigning

Jens Martin Mølgaard har udset sig en grund på ca. 5500 m2. Da kommunen hed Bjerringbro kunne han købe den for 74,50 kr. pr. m2. Nu ligger den samme grund i Viborg Kommune og det har skudt prisen op - 175 kr. pr. m2. Det gør grunden en halv million dyrere.

- Jeg tænker, at de ikke vil have nogen erhvervsudvikling i landsbyerne, og det synes jeg er ærgerligt, siger Jens Martin Mølgaard.

Overvejer at skifte kommune

I omegnskommunerne er mindsteprisen for erhvervsgrunde langt lavere end i Viborg. For eksempel er mindteprisen for en grund i Silkeborg Kommune 77,50 kr. pr. m2 i Kjellerup og 54,25 kr. pr. m2 i Thorning. Den oplysning får Jens Martin Mølgaard til at overveje, om hans firma efter 22 år skal flytte ud af Viborg Kommune.

Kommende borgmester i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsen, bliver interviewet direkte i vores udsendelse 19.30