Højskole-elev fra Silkeborg død i Canada

En 20-årig dansk kvinde er død i Canada, efter hun deltog i en tur med Silkeborg Højskole.

Politi.dk logo.jpg
Foto: Arkiv

En 20-årig dansk kvinde er død, efter at hun fredag faldt omkring fem meter på en tur i Wells Gray Park i den vestlige del af Canada. Det skete på en tur med højskolen i Silkeborg. 

- Det er tragisk og et stort chok. Vi er i kontakt med myndighederne og koncentrer os nu om bedst muligt at hjælpe eleverne i Canada samt at orientere deres pårørende og skolens øvrige elever, siger forstander Jacob Zakarias Eyermann om ulykken på turen, der kostede hende livet.

Det er tragisk og et stort chok. 

Udenrigsministeriets Borgerservice i København bekræfter dødsfaldet.

- Udenrigsministeriets Borgerservice kan bekræfte, at en dansk statsborger er afgået ved døden i Canada, og de pårørende er blevet underrettet, lyder det.

Padlede to timer 

Ulykken skete, da en gruppe på omkring 20 personer var på vej op ad Mount Huntley.

Ved 16-tiden fredag eftermiddag faldt den 20-årige dansker fem meter ned og mistede bevidstheden, skriver clearwatertimes.com.

Et af gruppens mandlige medlemmer måtte herefter ifølge netavisen vandre i fem timer til gruppens camp og herefter padle i to timer for at nå frem til en satellittelefon, så der kunne slås alarm.

Men på grund af mørke blev redningsindsatsen ikke iværksat før ved daggry lørdag. I mellemtiden var den danske kvinde afgået ved døden.

En redningshelikopter transporterede den døde dansker til byen Kamloops i British Columbia.

De retsmedicinske myndigheder i provinsen er i færd med at undersøge omstændighederne omkring ulykken.

/ritzau/