Hø-ulykke: Hold børn langt væk

Videncenter for Landbrug råder landmænd til at aflåse og sikre alle hø- og halmlagre for at undgå ulykker, som den der skete torsdag middag.

halmulykke2.jpg

Ulykkesstatistikken på de danske gårde er ikke god, når det handler om børn. Og den blev bestemt ikke bedre, da tre piger torsdag middag blev svært kvæstede på en gård ved Ringkøbing. Ifølge lokalpolitiet i Ringkøbing havde de tre piger leget i høet, da flere mini-bigballer faldt ned over dem. Ulykken har indtil videre kostet den mellemste af de tre piger livet. Hun blev ni år gammel.

- Det her viser alt for tydeligt, hvor vigtigt det er at forstå, at lagre med hø- og halmballer ikke er en legeplads, udtaler arbejdsmiljøchef Helle Birk Domino fra Videncenter for Landbrug oven på ulykken.

Videncentrets egne statistikker viser, at 300 børn hvert år kommer slemt til skade på en gård. 7% af disse ulykker sker i forbindelse med halmballer.

- Vores eneste råd er, at man skal holde børnene væk fra de her halmlagre og aflåse dem. Desuden skal børn også holdes væk fra maskiner og halmballer under høsten, uddyber Helle Birk Domino til TV/MIDT-VEST.

Videncenter for Landbrug netop i år lanceret en kampagne målrettet børnene ulykker på de danske landbrug. Se mere om kampagnen på denne hjemmeside.

Hør en uddybende kommentar fra Helle Birk Domino her:

0:59

TV/MIDT-VEST satte i juni fokus på sikkerhed på de danske gårde. Se indslaget her: