HK: Staten kan ikke bare skrivebordsbeslutte

En medarbejder fra Statens Administration har fået rettens ord for, at det var i strid med hendes ansættelsesvilkår at tvinge hende fra Viborg til Hjørring, da afdelingen blev flyttet. Det glæder HK.

Inger Stranddorf er næstformand i HK Midtvest
Inger Stranddorf er næstformand i HK Midtvest
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Det er en sejrens dag for HK Midtvest, efter at retten i Randers i denne uge har afsagt dom. Det mener næstformand Inger Stranddorf.

- Den er rigtig vigtig, for den giver nogle pejlemærker på, at man ikke bare kan flytte rundt på folk, som det nu passer en, siger Inger Stranddorf.

Sagen handler om en kvindelig regnskabsmedarbejder fra Statens Administration, der først var ansat i Viborg. I 2015 blev afdelingen så rykket ud af byen, nemlig til Hjørring, og det betød mere end 90 kilometer længere til arbejde for den kvindelige medarbejder. Det ville hun ikke, og nu har retten i Randers altså besluttet, at staten ikke kunne flytte hendes arbejdsplads så langt væk.

- Dommen siger noget om, at man skal tage individuelle hensyn. At man skal kigge på den enkelte og ikke bare skrivebordsbeslutte, at man sagtens kan køre så mange kilometer, siger Inger Stranddorf.   

Arbejdspladser skal fortsat udflyttes

Staten kan ikke pålægge sine ansatte enten at flytte med eller at sige op, når Regeringen eksempelvis vælger at udflytte statslige arbejdspladser.

- Hvis den her sag betyder, at vi skal gribe opgaven anderledes an, bruge nogle andre værktøjer, så må vi gøre det. Men vi vil udflytte de statslige arbejdspladser, som vi har lovet, siger Torsten Schack Pedersen, som er erhvervsordfører for Venstre.

Netop derfor forventer HK, at der kan komme flere sager i fremtiden. Og hvis det sker, vil de henvise til denne sag.

Staten vil nu gennemgå dommen nærmere og overveje, om den skal ankes. 

1:47
En regnskabsmedarbejder fra Statens Administration kunne ifølge Retten i Randers ikke tvinges til Hjørring.