Hjort: Jensen den næste V-formand

Claus Hjort Frederiksen siger til Politiken, at det er naturligt, at Kristian Jensen afløser Lars Løkke Rasmussen.

011014KristianJensen.jpg

Næstformand Kristian Jensen fra Lind er den naturlige afløser, når Venstre engang skal have en ny formand efter Lars Løkke Rasmussen.

Det siger en af partiets mest erfarne og indflydelsesrige politikere, tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, til Politiken.

- Det har igennem en årrække været sådan, at næstformanden bliver formand for partiet, hvis formanden skulle få en tagsten i hovedet - eller ikke ønske at fortsætte i politik. Det er urokket, siger Claus Hjort Frederiksen til avisen.

Den erfarne politiker siger samtidig, at det "ikke ændrer et spor i min opfattelse", at tidligere forsvarsminister Søren Gade nu har forladt sin stilling som direktør for Landbrug & Fødevarer.

Opgav formandsopgør efter dramatisk møde i Odense

Kristian Jensen var i starten af juni tæt på at blive formand for Venstre, da flere medlemmer og partiforeninger offentligt udtrykte utilfredshed med Lars Løkke Rasmussen.

Under et dramatisk møde i Odense opgav Kristian Jensen dog at gå efter formandsposten. Det skete, efter at Lars Løkke Rasmussens støtter havde truet med at bringe Søren Gade i spil som modkandidat.

Kristian Jensen sagde bagefter til TV MIDTVEST, at han var overbevist om, at han kunne have vundet en formandskamp - uanset hvem kandidaten måtte være. Men af hensyn til partiet ville han ikke kaste sig ud i et opslidende formandsopgør.