Hjernerystelse tvinger tidligere TTH-målmand til stop

Sidste år fik den tidligere TTH-målmand Jonas Hansen en hjernerystelse efter en bold i hovedet. Nu tvinger skaden ham til at indstille karrieren.

I november 2016 pådrog den tidligere TTH-målmand Jonas Hansen sig en hjernerystelse efter en bold i hovedet. Det var tredje gang. Men den sidste skade er han aldrig kommet sig helt over. Det betyder, at han nu har truffet beslutning om at stoppe håndboldspillet. 

 
 
Foto: Arkiv - TV 2 Sport

- Jonas` beslutning er svær og hård. Men det er også den rigtige beslutning. Når man har symptomer så lang tid efter, så er der kun en ting at gøre, og det er at stoppe, fortæller Sune Agerschou, der er formand for Eliteudvalget i Ribe-Esbjerg HH.

Jonas Hansen var ifølge klubben et af dansk håndbolds allerstørste målmandstalenter, og derfor  er det både trist for klubben og for dansk håndbold, at han må kaste håndklædet i ringen.

- Det har været en utrolig svær beslutning. Jeg kunne jo have spillet 12-14 år endnu, hvis ikke uheldet var sket. Jeg kan dog se, at nogle af dem, som har været ramt af hjernerystelser, har svært ved mange forskellige dagligdagsting, for eksempel at læse, også mange år efter uheldet. Jeg vil gerne studere videre nu, og hvis jeg fik endnu en bold i hovedet, så kunne den mulighed være forbi for altid, fortæller Jonas Hansen.

Flere danske håndboldmålmænd har de seneste år måttet holde lange pauser, fordi de har været ramt af en hjernerystelse.

Og det er tilsyneladende et problem, der er langt værre i Danmark end i vores nabolande, fremgik det i marts måned af Håndboldmagasinet Kontra på TV 2 Sport.

Flere håndboldspillere får hjernerystelser herhjemme end i vores nabolande.Det kan hænge sammen med at boldene bliver pumpet hårdt, det mener en ledende overlæge. Nu vil spillerne have lukket lidt af luften ud.
Hjernerystelser inden for håndbold er et stort problem, og det tager de så alvorligt hos en lokal klub, at de har indkøbt hjelme til målmændene.