Hjerl Hede risikerer lukning

Dalende besøgstal og en skrantende økonomi er realiteterne for Hjerl Hedes Frilandsmuseum. Holstebro Kommune overvejer at droppe støttekronerne, hvis nedturen fortsætter.

arkiv_indslag.jpg

Det er i dén grad gået ned ad bakken for Hjerl Hede. De seneste to år har frilandsmuseet haft underskud mellem to og tre millioner, ligesom besøgstallene er dalet markant. Og den udvikling skal vendes. Det mener formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune, H.C. Østerby (A).

Han siger til TV/MIDT-VEST, at politikerne i sidste instans kan ende med at skulle sige ja eller nej til Hjerl Hede, for nedgangen kan ikke fortsætte. Ud over det årlige tilskud, som er øget med en million kroner, har Holstebro Kommune så sent som i efteråret også lånt frilandsmuseet omkring fem mio. kroner. 

Da kommunen bevilligede det ekstraordinære lån var det med krav om, at museet fremover skal afrapportere økonomien til kommunen. Det sker igen til foråret.

Forventninger til ny museumsdirektør

Kommunen er imidlertid parat til at give Hjerl Hedes Frilandsmuseum nye direktør, Gudrun Gormsen, en chance for at tage den økonomiske udfordring op, der ligger foran museet.

Gudrun Gormsen har ambitioner om at trække flere turister til heden ved dels at gøre museet mere aktivt for publikum, dels ved at synliggøre museet mere.