Hjemmelavet robotplæneklipper hjælper Tim: - Turister stopper op

Det tog for lang tid for Tim Kielstrup Madsen at slå sin store græsplæne, så har var nødt til at tænke kreativt.

Før tog det seks timer at slå græsset ved husmandsstedet ved Lemvig, men med den hjemmelavede robotplæneklipper kan det nu klares på en times tid. Foto: Tim Kielstrup Madsen

En almindelig plæneklipper, en rund pæl og lidt tynd stålwire - det var alt, hvad Tim Kielstrup Madsen skulle bruge for at lave en alternativ robotplæneklipper.

Han bor på et lille husmandssted i Fjaltring ved Lemvig, og grunden er cirka 5000 kvadratmeter. Da han flyttede ind i 2005, opdagede han, at det tog seks timer at slå græsset med en almindelig plæneklipper.

- Det var for lang tid, så man bliver lidt opfindsom. Løsningen blev derfor snor, to pæle og lidt matematiske beregninger for at dække det størst mulige areal, siger Tim Kielstrup Madsen.

Plæneklipperen er med en tynd stålwire bundet fast til en pæl, og på den måde kører den i ring og slår selv græsset. Foto: Tim Kielstrup Madsen

Turister tager billeder

Han slår selv kanterne med en havetraktor, og hvis det er meget ujævnt, kan der komme lidt helligdage, som han så også må slå efterfølgende, men ellers fungerer det ret godt.

- Der er af og til turister, der stopper op ved Torsmindevej for at kigge på og tage billeder, når græsset bliver slået. Med den seneste udvikling af robotplæneklippere er løsningen måske ikke så moderne, men det er billigt, og det virker på en stor og ujævn grund, siger Tim Kielstrup Madsen.

Og imens den hjemmelavede robotplæneklipper klarer arbejdet, kan Tim Kielstrup Madsen nyde sommeren uden at få sved på panden af hårdt arbejde.

- Hvis jeg gemmer øllen til jeg er færdig, kan hele grunden klares med en times arbejde, siger Tim Kielstrup Madsen.

01:16

Tim Kielstrup Madsen kan nu nyde en øl i sommervarmen, mens den hjemmelavede robotplæneklipper klarer det hårde arbejde.

Luk video

Læs også Landmand opfinder slukningskøretøj: - En knaldgod idé