Hjemmehjælp under pres: Så mange er gået konkurs

Konkursbølgen inden for hjemmeeplejeområdet fortsætter. Her kan du få overblikket over hvor mange hjemmeplejevirksomheder, der er bukket under.

Hjemmepleje
Foto: Scanpix / Asger Ladefoged

Det er under en uge siden Hjemmeplejen Limfjord gik konkurs, og virksomheden er bare den seneste i en nærmest uendelig strøm af konkurser inden for den private ældrepleje.

Siden 2006 har der været 52 konkurser i hjemmeplejen på landsplan - størstedelen siden 2013, hvor loven på området blev ændret, så private aktører fik bedre mulighed for at byde ind på tidligere kommunale opgaver.

Loven er igen oppe til diskussion, og hos hjemmeplejernes brancheforening KA Pleje mener man, at mange konkurser kunne undgås ved at ændre på reglerne.

De er gået konkurs

De 52 konkurser fordeler sig sådan her på regionerne:

 
 

I Midt- og Vestjylland er tre virksomheder gået konkurs:

  • Cenz fra Viborg gik konkurs den 16. august 2013. Firmaet leverede hjemmehjælp til 253 borgere i Randers, Viborg og Silkeborg. Ved konkursen stod virksomheden med en regning på flere millioner kroner, og 14 medarbejdere havde i flere måneder ikke fået pension.
  • Spar 2 fra Herning gik konkurs den 18. januar 2018. Virksomheden leverede hjælp til 77 borgere i Herning Kommune. Efter konkursen overtog kommunen opgaverne.
  • Hjemmeplejen Limfjord fra Roslev gik konkurs den 7. februar 2018. Skive Kommune opsagde kontrakten med virksomheden allerede i februar 2017, og ved konkursdatoen var virksomheden ikke længere i drift.

Derudover er virksomheden Activ Handiservice fra Vedbæk gået konkurs den 31. oktober 2011. Selv om virksomheden ikke havde adresse i Midt- og Vestjylland, leverede de hjemmehjælp i Herning, Aarhus og Holstebro.

De mange konkurser er fordelt i hele landet:

Google Maps via konkursindex.dk.
Google Maps via konkursindex.dk.

Alle tal stammer fra FOA, som står bag siden konkursindex.dk.