Hjælp til fyrede vindmølle-medarbejdere

177.800 kroner skal hjælpe opsagte medarbejdere hos vindmølleproducenten Solid Productions godt videre.

Solid Wind Power er en del af virksomheden Solid.
Solid Wind Power er en del af virksomheden Solid.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Der er hjælp på vej til de 37 medarbejdere, som blev fyret fra Solid Production i Ringkøbing, da de gik konkurs og efterfølgende fik ny investor i januar 2019.

Det er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen som sender 177.800 kroner fra varslingspuljerne til de fyrede. Pengene skal gå til opkvalificering og jobsøgningskurser.

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord vurderer, at de opsagte medarbejdere har rimeligt gode vilkår for at finde andet arbejde, men at der vil være behov for opkvalificering, så de opsagtes kompetencer bliver målrettet det øvrige arbejdsmarked.

Afskedigelsen af de 37 lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har dog valgt at dispensere fra bestemmelserne.

- En dispensation åbner nye muligheder for at finde andet arbejde i nærområdet. Jeg har derfor besluttet, at vi skal sætte tidligt ind med en ekstra indsats, for, at de kan øge deres chancer for at finde et nyt job, og jeg håber, at det vil komme både medarbejderne og lokalområdet til gode, siger Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

De opsagte medarbejdere er både ufaglærte, faglærte, timelønnede og funktionærer.

8:40
TV MIDTVEST har tidligere lavet Fast Arbejde fra virksomheden: Solid Wind Power laver vindmøller til almindelige husstande. Den vestjyske virksomhed har i år været inde i et sandt væksteventyr, der har betydet mange nye ansættelser.