Landstrænerens bøn: Hjælp os, Viborg

Tirsdag aften skal Danmarks fodboldkvinder kravle op ad et bjerg på Viborg Stadion. Landsholdet skal vende 0-2 til samlet sejr, og derfor bliver der brug for massiv opbakning fra publikum.

Landstræner for kvindelandsholdet, Lars Søndergaard.
Landstræner for kvindelandsholdet, Lars Søndergaard.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Pernille Harder og de andre landsholdsspillere ved, hvad der skal til. Vind minimum 2-0 efter de 90 minutter. Ellers er det farvel til VM-drømmen.

- Selvfølgelig fik vi ikke det resultat, vi gerne ville have haft i Holland i fredags. Men jeg har ikke tænkt mig at give op. Det kan godt lade sig gøre. Der er før sket mærkeligere ting i fodbold.

Danmarks landstræner, Lars Søndergaard, er ikke parat til at opgive drømmen om VM. Den tidligere Superliga-træner, der også en overgang var træner i Viborg FF, ved, hvad Danmark er i stand til at udrette på hjemmebanen i Viborg.

- Vi føler os rigtig godt hjemme i Viborg, og hvis vi først får et mål, så får vi også den medvind, der skal til for at vende tingene. Vi ved, at vi så får støtten fra publikum. Men den er også nødvendig. Jeg ser gerne, at det bliver en heksekedel. Får vi først den fornemmelse, at publikum i Viborg er med os, så kan vi skabe store ting sammen, siger Lars Søndergaard.

Lad være med at afskrive os

Den danske landstræner erkender, at Holland er favoritter. Men Danmark kan måske udnytte underdog-rollen og bruge den positivt.

- Vi kan måske ryste dem, hvis vi først kommer foran. Der skal så lidt til. Vi har profilerne, der kan afgøre tingene og gøre ondt på Holland. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Ingen regner med os nu, men lad være med at afskrive os. Vi kan gøre det her sammen, understreger landstræneren i en ny videopodcast fra Fodboldfamilien på TV MIDTVEST.

Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Vært Dan Hirsch Sørensen tager Fodboldfamilien med rundt på visit hos fodboldmennesker.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Lars Søndergaard har i snart et års tid været landstræner for kvinderne. Et år, der har overrasket harm positivt.

- Jeg har præcis de samme sommerfugle i maven, som da jeg var Superligatræner. Og så er det bare noget specielt at stå i spidsen for sit land og synge med på nationalmelodien, fortæller den 59årige nordjyde.

Superligaklubber bør have et kvindehold

Han har de seneste år set kvindefodbolden tage nogle meget store skridt i den rigtige retning. Og han ser gerne, at de danske Superligaklubber bliver bedre til at understøtte kvindefodboldens udvikling.

- Vores bedste spillere må jo tage til udlandet nu for at udvikle sig. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig, at alle Superligaklubber herhjemme ville få et kvindehold også. Jeg kan slet ikke forstå, at det ikke er en selvfølge, for kvindefodbolden er inde i en rivende udvikling. Der er rigtig mange piger, der gerne vil være som Pernille Harder og Nadia Nadim. Jeg tror et kvindehold ville kunne blive en gevinst for en hvilken som helst Superligaklub. Den interesse, der er for kvindefodbold, ville betyde, at Superligaklubberne ville kunne få fat i et nyt publikum, siger Lars Søndergaard.

Og så lige et bud fra Lars Søndergaard på resultatet i Viborg tirsdag aften:

- Vi vinder da. Vi vinder 41, smiler landstræneren.

Se og hør den nye videopodcast fra Fodboldfamilien her:

27:10
Fodboldfamilien med kvindelandstræner Lars Søndergaard.