HF-uddannelser skydes ned

Uddannelsesønsker støttes ikke Region Midtjylland

Ønskerne om at oprette en HF-linje på tre uddannelsessteder i landsdelen ser ikke ud til at blive noget i denne omgang.

Herningsholm Erhvervsskole, Bjerringbro Gymnasium og uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern ville alle gerne have en HF-uddannelse med på paletten. Men embedsmændene i Region Midtjylland og formanden for det rådgivende udvalg er stemte for et afslag.

- Det er spørgsmålet om man ikke bare flytter nogle af de studerende, f.eks. fra gymnasiet over i HF, Så er man efter min opfattelse ikke nået ret langt, siger Poul Erik Christensen, der er formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland. 

Den socialdemokratiske kollega i regionsrådet, Ole Jepsen, er lodret uenig med formanden, og synes at blandt andet Bjerringbro skal have chancen.

- Hvis ikke de unge kan komme i gymnasiet, hvor er det så de kan komme hen. Så kan de sætte sig ind i en bus eller et tog og pendle til en uddannelse i en naboby, siger Ole Jepsen.

Gymnasieeleverne i Bjerringbro krydser også fingre for, at de fremover vil få selskab af HF-studerende.

- Jeg tror ikke man behøver at centralisere alting. Jeg tror lige så godt man kan have uddannelsen i lokalområdet, hvor det er lige så vigtigt og der er lige så mange der vil bruge det, siger Bjarke Friis Nielsen.

Det er undervisningsministeriet der har den endelige afgørelse i sagen, og det håber en anden gymnasieelev i Bjerringbro kan få betydning for sagen.

- Vi har pladsen, vi har lærerne og gymnasiet kan sagtens kapere det. Så hvorfor skulle man ikke gøre det, lyder opfordringen fra Simone Breinholt, elevrådsformand på Bjerringbro Gymnasium.