HF hitter – men færre vil på det almene gymnasium

Det har generelt ikke været et godt år for de Midt- og Vestjyske gymnasier, hvis man gør det op i antal ansøgere. Dog går det fremad for HF.

HF elever biologi
Foto: Morten Thomsen TV MIDTVEST

De kan godt juble ude på de Midt- og Vestjyske HF-uddannelser.

Årets tal for ansøgere på de Midt- og Vestjyske gymnasier er nu ude, og selvom vi i dag kan fortælle, at det har stået stille for erhvervsuddannelsernes optag, så er det ikke, fordi flere vil på det almene gymnasium.

For i stedet går det fremad for den oftest toårige uddannelse HF, hvor man på kortere tid kan få en studentereksamen.

Generelt er HF gået frem i landsdelen, hvor det almene gymnasium samtidigt er gået lidt tilbage set i forhold til antal ansøgere sidste år. Generelt er HF gået 7,5 procent frem, hvorimod det almene gymnasium er gået 4,6 procent tilbage.

- Det kommer til at betyde, at vi opretter det samme antal STX-klasser, der bliver bare lidt bedre plads. Og så kommer vi nok til at oprette en ekstra HF-klasse, fortæller rektor Lars Erik Nielsen fra Skive Gymnasium og HF.

Ændring i HF får antallet til at stige

At netop HF er blevet så populær har de en god forklaring på på Skive Gymnasium.

- I gamle dage der tog man det der hedder en almen HF, nu får man knyttet fagpakkefag på, så man kan for eksempel tage vores e-sport linje, hvor man har matematik og innovation med, forklarer Lars Erik Nielsen.

Samtidigt gør en ny reform, der er gældende fra i år, det muligt at søge HF allerede efter 9. klasse, hvor det før krævede, at man havde en 10. Samtidigt kan man komme i praktik på for eksempel sygeplejeskolen. 

2:18