Hestevanrøgt: Risikerer to års fængsel

Polsk politi sigter nu hesteavleren John Byrialsen for vanrøgt af sine heste på hans stutteri i den polske by Pasodowo. Han risikerer to års fængsel.

I august fik hesteavler John Byrialsen fra Skals nord for Viborg fjernet 64 heste fra sit stutteri i den polske by Pasodowo. Det skete efter ansatte havde uploadet videoer, der viste, hvordan hestene var blevet vanrøgtet. Fire måneder efter afsløringerne om vanrøgt er det polske politi nu færdige med deres efterforskning. Det fører nu til, at John Byrialsen og hans polske staldmager bliver sigtet for brud på dyreværnsloven. Det skriver BT.

- Vi håber, at vi inden udgangen af december ved, om sagen skal for retten. Lige nu venter vi på, at forsvarerne skal komme med deres indsigelser, inden vi kan tage nærmere stilling til sagen, fortæller anklager Kamilla Bres til BT.

Får ikke sine heste tilbage

Strafferammen for den paragraf, John Byrialsen er sigtet for, kan give op til to års fængsel. Uanset om sagen ender i retssalen, så skal hesteavleren fra Skals ikke regne med at se sine 64 fjernede heste igen.

- Hestene er taget væk for flere måneder siden, og de kommer helt sikkert ikke tilbage til ham, siger Przemyslaw Podlesny fra politiet i Nowy Tomysyl til BT.

Byrialsen: Ingen kommentarer

Umiddelbart efter sensommerens afsløringer om vanrøgt i John Byrialsens bedrift stod han selv frem i TV MIDTVEST og tog det fulde ansvar for misrøgten. Efter sigtelserne fra det polske politi er kommet har John Byrialsen ikke yderligere at tilføje.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Vi kører den sag, der er at køre, og så er den ikke længere. Min side af historien kommer ikke frem, før vi er igennem denne sag, siger hesteavleren til BT.