Hesteopdrætter: Misrøgt er mit ansvar

Hesteopdrætter John Byrialsen fra Skals tager nu det fulde ansvar for, at flere end 60 heste er blevet misrøgtet på hans stutteri i Polen.

Efter en uge bryder hesteopdrætter John Byrialsen tavsheden og kommenterer billederne af afmagrede og sårede heste på hans polske stutteri:

- Det er kritisabelt. Det må ikke ske, og det er sket. Jeg er nødt til at tage ansvar for det, for der er ikke andre end ejeren af firmaet til at gøre det.

Afsløret af ansat

I sidste weekend lagde en tidligere ansat en video på nettet. Den var optaget på John Byrialsens polske stutteri og viste stærkt udmagrede heste og heste med store sår og skader på benene. Videoen fik de polske myndigheder til at fjerne 64 heste fra ejedommen, og i Danmark fandt politiet også dyreværnsovertrædelser på John Byrialsens stutteri i Skals - dog langt fra så alvorlige som i Polen.

Nu har TV MIDTVEST mødt John Byrialsen på det polske stutteri, hvor han har været siden videoen blev offentliggjort sidste weekend.

- Jeg bebrejder mig selv. Det er min egen skyld. Jeg skulle have været mere hernede. Jeg har haft travlt med alle mulige andre ting, som... er uvæsentlige i forhold til det, der er sket her, siger han.

Tæt på konkurs

John Byrialsen har haft økonomiske problemer og har kun med nød og næppe afværget tre konkurser de sidste to år. De økonomiske problemer betyder, at han har brugt tid på at redde virksomheden hjemme fra Skals. Det er tre måneder siden, han sidst har været på stutteriet i Polen.

- Det her skal ikke være nogen undskyldning eller bebrejdelse af mine medarbejdere. Det er mit ansvar, når jeg har et firma og jeg har nogle heste. Om jeg var i Polen eller i Danmark, så er det mit ansvar, siger han.

 

02:03 Luk video