Hest blev halvblind i ulykke - blander sig alligevel i verdenstoppen

Selvom hingsten Zack er blind på det ene øje, er den alligevel blandt de bedste i dressursporten.

2:09
I indslaget her kan du møde Blue Hors Zach og toprytteren Daniel Bachmann Andersen.

Det lyder umiddelbart ikke som en fordel at have mistet synet på det ene øje, når man skal konkurrere på topplan i dressur.

Ikke desto mindre er det præcis, hvad den 14-årige hest Zack fra stutteriet Blue Hors er i stand til at gøre.

Hingsten blev blind på det ene øje efter en ulykke i stalden for nogle år siden, men alligevel er Zack sammen med rytteren og makkeren, 28-årige Daniel Bachmann Andersen, nået op blandt de allerbedste i dressurverdenen.

-  Han er så cool, at det ikke betyder noget som helst. Han fungerer med det, og han har aldrig nogensinde haft et problem med det inde på banen.

- Han styrer fint selv, og han har en fin fornemmelse af, hvor han er i forhold til hegnet. Jeg tror, han mærker på benene, hvor han er henne. Så han er ret cool med det, og han er ikke bange for noget, forklarer Daniel Bachmann Andersen.

- Fantastisk at vi kan måle os med de bedste

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zach, der ligger nummer 12 på verdensranglisten, deltager i disse dage ved World Cup-stævnet i Boxen i Herning, hvor de er favoritter til at klare sig med i toppen.

Tidligere på året blev makkerparret nummer to ved Danmarksmesterskabet og nummer 10 ved VM.

- Det er fantastisk, at vi kan måle os med nogle af de bedste i verden. Det gør bare, at vores samarbejde er noget helt specielt.

- Hvis man hele tiden selv sørger for at blive en bedre rytter, så forbedrer hesten sig også sideløbende med. Jeg bestræber mig hele tiden på at blive en bedre rytter, lyder det.

Daniel Bachmann Andersen forventer, at samarbejdet med hingsten kommer til at vare et godt stykke tid endnu.  

- Jeg forventer, at han bliver ved med at kunne gå i topsport de næste mange år. Hvis vi gør tingene rigtigt, så kan han forhåbentligt gå de næste fire år på topplan.

World Cup-stævnet i Herning slutter søndag den 21. oktober.

8:37
650 heste og ryttere fra 23 nationer er samlet til World Cup i dressur og springning i Herning.