Herremanden vender tilbage

Den tidligere ejer af Lønborggård vendte fredag tilbage til herregården ved Skjern Å.

Efter herregården Lønborggård torsdag blev solgt på tvangsauktion, kunne den tidligere ejer Eigil Lynge vende tilbage. Ikke som ejer. Som ansat på Lønborggård.

- Det er dejligt. Vi har ikke kæmpet for Lønborggård for sjov skyld. Det er fordi, at vi elsker Lønborggård. siger den tidligere ejer Ejgil Lynge til TV/MIDT-VEST.

Den tidligere ejer forlod Lønborggård den 1. april, efter han havde tabt hele sin formue på projektet, der indebar både feriecenter og restaurant. Men den tidligere herremand er ikke den eneste der har tabt penge.

Landmanden Poul Jensen var i 2007 med at redde Lønborggård fra fallit. Han har skudt 5,7 millioner i projektet - penge som nu er tabt. I dag bebrejder han herremanden, der er vendt tilbage.

- Projektet kunne have løbet rundt, hvis Eigil Lynge havde haft bare lidt forstand på at drive forretning, siger Poul Jensen.

I dag erkender Ejgil Lynge, at der kan være noget om snakken. Han gjorde det hvert fald ikke godt nok.

- Vi har da bevis for at vi ikke gjorde det godt nok. Det kan vi kun være enige om. Og som jeg siger, hvis vi kunne gøre det om, så gjorde vi det også på en anden måde.

Eigil Lynge har det skidt med, at kreditorerne har mistet deres penge - men synes ikke, at det er underligt, at han nu vender tilbage.

- Fordi man er gået fallit og pådraget nogle investorer nogle tab ... ja... så. Man har jo ikke slået nogen ihjel og vi skal jo videre. Og det kommer vi også, siger Ejgil Lynge.

 

Se en af de nye ejere, Jacob Grønlund, fortælle om, hvorfor Ejgil Lynge er blevet ansat:

Her ligger Lønborggård:

Se også:Lønborggaard solgt Lønborggård på tvangsauktion