Herningenser til NHL

Den tidligere Herning-målmand Frederik Andersen er blevet draftet af Carolina Hurricanes. Det betyder, at han kan blive endnu en herningenser i rækken af danske NHL-spillere.

Herning Blue Fox 2.jpg

Frederik Andersen der er født og opvokset i Herning kan være på vej til den amerikanske ishockeyliga NHL. Det står klart, efter at herningenseren i weekenden blev draftet af den amerikanske klub Carolina Hurricanes.

At drafte betyder, at NHL-klubberne tilegner sig rettighederne på 210 unge spillere fra hele verden. Her blev Fredrik Andersen valgt som nummer 187.

- Det var næsten surrealistisk at få beskeden om, at jeg var blevet draftet. Jeg var noget overrasket, jeg vidste godt, at det kunne ske, men var slet ikke sikker på, at det ville ske. Nu er jeg både stolt og glad over, at der er nogen i NHL, der er interesseret i mig, siger Frederik Andersen til TV2.

Draftet betyder, at Frederik Andersen de næste to år kan blive Carolina-spiller. Det er nemlig den periode, som klubben har mulighed for at tilknytte herningenseren.

Frederik Andersen har foreløbig kontrakt i Frederikhavn White Hawks i næste sæson.