Herninggenser ræser stadig henover Amerika

Dan Nielsen fra Herning er nået til det punkt af verdens hårdeste cykelløb, "Race Across America", hvor han forrige år måtte udgå på grund af siddesår.

Dan Nielsen fra Herning har kørt små 2000 kilometer af den cirka 5000 kilometer lange tur tværs over USA fra Californien til Marylan. Foto: Mikael Andersen, ProVision TV

Han er stadig godt kørende. Ultracykelrytteren Dan Nielsen fra Herning prøver lige nu kræfter med ekstrem-løbet "Race Across America", hvor ryttere fra hele verden cykler 5000 kilometer tværs over USA fra vestkysten til østkysten.

Dan Nielsen har kørt 2200 kilometer, og han har nu overvundet to af de mest kritiske punkter på turen.

Var ved at udgå første dag

Allerede første dag var Dan Nielsen ved at udgå på grund af hedeslag, fordi temperaturen var over 45 grader. Nedkøling med is og store mængder væske gjorde dog, at han klarede sig igennem de i alt 1200 kilometer brandvarm ørken i staterne Californien, Arizona og Utah.

- Det var sindssygt hårdt at køre i varmen. Selvom jeg op til starten havde cyklet meget i ørkenen for at vende mig til de høje temperaturer, så kom det bag på mig, siger Dan Nielsen.

  Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Efter ørkenen kom det andet kritiske punkt på ruten - Rocky Mountains i Colorado. Bjergkæden bød blandt andet på den 60 kilometer lange stigning, Wolf Creek, der er frygtet, fordi den nogle steder stiger med op til 20 procent. Da Dan Nielsen nåede toppen, græd han af glæde. 

- Jeg var helt vildt glad. Det var virkelig noget af det, der havde fyldt mest i hovedet, både inden løbet og undervejs. Det var sindssygt krævende, og jeg gravede dybt, både fysisk og mentalt, som aldrig før, forklarer han.

Søvnmangel og ømme ben

Herningenseren har nu forladt bjergene, og han kan nu se frem mod flade strækninger med medvind i Kansas.

- Det er her, jeg er allerbedst, og det er nu, jeg skal vise, at jeg kan komme igennem løbet. Jeg er bedst på flade strækninger, siger han.

Selvom det lyder tilforladeligt, så er det stadig en overmenneskelig udfordring på grund af manglen på søvn og ømme ben. Det var også netop på dette tidspunkt og sted, at Dan Nielsen i 2016 måtte udgå af løbet på grund af siddesår.

Stor interesse hjemme fra Danmark

Mange danskere følger danskeren på hans Facebook-side og Instagram-profil. Den store opbakning glæder Dan Nielsen, der forklarer, at det er en stor hjælp på de amerikanske landeveje.

- Jeg er rørt over den kæmpestore opbakning hjemme fra Danmark og den store interesse, der er for, at jeg klarer det her. Alle beskeder og hilsener betyder helt vildt meget, siger cykelrytteren.