HerningCentret sættes til salg

HerningCentret slog dørene op i 1978. Nu sætter ejerkredsen det til salg.

Alene over de seneste fem år er der investeret ca. 100 mio. kr. i centret.
Alene over de seneste fem år er der investeret ca. 100 mio. kr. i centret.
Foto: Paul Skovbakke.

80 millioner besøgende har gennem årene bevæget sig rundt i HerningCentret, og i 2017 blev det kåret til årets shoppingcenter.

Samtidigt er der de sidste fem år blevet investereret cirka 100 millioner kroner i centret.

Så umiddelbart virker HerningCentret som en god forretning, men det afholder ikke ejerkredsen fra nu at ville sælge det.

- Ejerkredsen er velkendt og respekteret. To af ejerfamilierne har været med i alle 40 år, og Difko-investorerne har været med i 28 år, selv om deres investeringshorisont egentlig kun var 20 år. I ejerkredsen er der derfor enighed om, at tiden er rigtig med hensyn til at sikre fremtidens ejerskab - kredsen er ved at være oppe i årene, udtaler direktør i Property Partners, Jesper Larsen, som i den kommende salgsproces er ansvarlig for at bistå ejerne med salget, i en pressemeddelelse.

En anden vigtig bevæggrund er i følge Jesper Larsen tendensen på markedet: Shoppingcentre både nationalt og internationalt samles på få hænder, fordi det er en specialiseret opgave at udvikle et center. Derfor vurderer ejerne, at der er andre, der er endnu dygtigere til at eje og drive herningCentret fremadrettet.