Herning vinder pris for moderne bibliotek

Biblioteket i Herning er Danmarks bedst renoverede bygning i 2015. Og derfor har biblioteket modtaget RENOVER prisen 2015.

Biblioteket i Herning er Danmarks bedst renoverede bygning i 2015. Og derfor har biblioteket modtaget RENOVER prisen 2015

Renoveringen af Biblioteket i Herning vidner om, hvordan kulturelle organisationer kan fungere som generator for et blomstrende byliv - og blandt andet derfor har Realdania og Grundejernes Investeringsfond (GI) valgt Biblioteket i Herning som vinder af RENOVER prisen 2015.

Fra 70'er beton til New Yorker-stil

For 4 år siden lå der et stort tomt og forfaldent supermarked lige midt på gågaden i Herning. Men det gamle supermarked blev på to år forvandlet til et hypermoderne, nytænkt og attraktivt bibliotekstilbud.

Fra et faldefærdigt mørkt, tungt, østeuropæisk 70'er betonbrutalisme til ren New-Yorker stemning midt i Herning.

Formand for Kultur- og fritidsudvalget i Herning, Johs. Poulsen er da også særdeles tilfreds med prisen:

- Vi kan kun sige tusind tak for den anerkendelse, det er at modtage årets RENOVER pris. Vi er stolte i Herning, for ikke blot har vi skabt et fantastisk bibliotek midt i byen til stor glæde for byens borgere, vi har også gjort det i tidens ånd med fokus på bæredygtighed, genbrug og miljø, siger han.

Rigtig mange har andel i renoveringen af biblioteket, som det ser ud i dag: Bl.a. CC Contractor, arkitektfirmaerne GPP, Arkitec, Kr. H. Nielsen og Rambøll samt Lamhults Biblioteksdesign, der har været med til at indrette biblioteket.

Biblioteket i Herning er i dag byens forsamlingshus, åbent syv dage om ugen året rundt.

FAKTA:

RENOVER prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond (GI) med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Se her, hvordan det så ud, da Biblioteket åbnede for et års tid siden:

 

80 millioner kroner har Herning Kommune postet i et nyt super-bibliotek. Det åbnede i dag og mødte stor ros.