Herning-triatlet viser dynamitben i Mexico

Triatleten Michelle Vesterby, der kommer fra Herning, strålede, da hun vandt i Mexico.

Michelle_vesterby.jpg

Den herningensiske triatlet Michelle Vesterby imponerede i Ironman Cozumel i Mexico natten til mandag dansk tid.

Vesterby vandt, mens Camilla Pedersen blev nummer tre i konkurrencen, der blev afviklet tæt på den mexicanske østkyst.

- Jeg er megaglad og stolt over min sejr. Jeg havde en virkelig god dag, og Camilla og jeg arbejdede godt sammen og kom i front på cyklen. Det er en fed måde at slutte sæsonen på, og jeg er så klar til at tage VM-podiet på Hawaii næste år, siger Vesterby i en pressemeddelelse.

Efter 21 kilometer og godt halvdelen af løbeturen var det faktisk Camilla Pedersen, som havde lagt sig i front med godt halvandet minut ned til Vesterby.

Men Vesterby var ikke færdig. Syv kilometer senere begyndte Vesterby at hale ind på sin danske kollega, og bare syv kilometer før mål indtog hun førerpositionen, som hun holdt resten af vejen.

Vesterby snuppede sejren i sluttiden 9 timer, 8 minutter og 6 sekunder.

Det var 4 minutter og 37 sekunder hurtigere end amerikaneren Lauren Brandon på andenpladsen og over seks minutter hurtigere end Camilla Pedersen.

Resultaterne er noget, der vækker glæde hos Thomas Veje Olsen, direktør for Ironman Danmark.

- Det er et stærkt resultat, som kommer i forlængelse af, at både Michelle og Camilla gjorte det godt til VM på Hawaii i oktober, siger Thomas Veje Olsen.

Han håber på, at der vil være danskere med helt fremme i det stærke felt, der til sommer stiller til start ved en konkurrence i Danmark.

- Det vil selvfølgelig være en drøm for både os og de 200.000 tilskuere til KMD Ironman Copenhagen, hvis Michelle og Camilla kunne fyre et lignende race af.

- Men lad os nu se, der kommer de bedste triatleter på den fulde Ironman-distance til København, så der bliver mange om buddet, siger Thomas Veje Olsen.

De flotte resultater sikrede samtidig den danske superduo billetter til VM i 2017.