Herning-triatlet kan blive første kvinde på VM-podiet

Michelle Vesterby fra Herning skyder i dag VM i Triathlon i gang. Hun kan blive første danske kvinde på VM-podiet nogensinde.

Michelle Vesterby der sejrede i KMD IRONMAN Copenhagen i august (billedet) har masser af tro på sig selv, før dagens IRONMAN VM.
Michelle Vesterby der sejrede i KMD IRONMAN Copenhagen i august (billedet) har masser af tro på sig selv, før dagens IRONMAN VM.
Foto: IRONMAN Danmark

Lørdag aften klokken 18.30 dansk tid skydes IRONMAN VM i gang på Hawaii. Michelle Vesterby fra Snejbjerg ved Herning er klar til kamp.  

Kroppen har tilpasset sig forholdene på Hawaii og den danske top-triatlet melder sig i absolut topform forude for triatlonsportens ypperste mesterskab. Michelle Vesterby har dog også en klar forventning om, hvem hun kommer til at kæmpe om podiepladserne med, heriblandt den forsvarende mester Daniela Ryf fra Schweiz.

Michelle Vesterby er helt klar i spyttet via telefonen på Kona, Hawaii her mindre end 12 timer inden det går løs. Kroppen er i topform og i år skal det være for Danmarks bedste triatlet:

- Du får meget få chancer i din karriere som professionel triatlet, hvor du dels lykkedes med at kvalificere dig til IRONMAN VM og samtidig kan gå ind til verdensmesterskabet i topform. Men det er præcis, hvor jeg er nu. Så i år skal være mit år, længere er den ikke, siger Michelle Vesterby, dermed er ambitionerne også sat skyhøjt, men Michelle Vesterby trives godt med at sætte pres på sig selv: 

- Jeg ved jeg hører til deroppe blandt verdens bedste triatleter. Og det er marginaler der indtil nu har holdt mig ude af podiet. Selvfølgelig skal mange ting flaske sig, men det gælder for alle os der bejler til IRONMAN VM-titlen. Og jeg har det fint med at sige højt, hvad målsætninger er.

Blandt konkurrenterne peger Michelle Vesterby på særligt tre navne, som er dem hun forventer hun skal kæmpe hårdeste med:

- Altså, det er jo et vanvittigt stærkt felt. Og der er mange som, hvis de rammer dagen kan gøre sig gældende. Når det er sagt så vurderer jeg dog, at det er folk som schweiziske Daniela Ryf, Sarah Crowley fra Australien og britiske Lucy Charles jeg skal holde særligt øje med, siger Michelle Vesterby. 

0:11
Den herningensiske triatlet Michelle Vesterby har igen imponeret. Natten til i dag vandt hun Ironman Cozumel i Mexico

Daniela Ryf fra Schweiz er ifølge Michelle Vesterby klart storfavorit. 

- Hun er bare super stærk og uden tvivl kvinden man skal slå for at vinde racet. Hun har vundet VM på Hawaii de sidste 2 år, men alle kan lave fejl og det gælder også for Ryf, siger triatleten fra Snjebjerg. 

IRONMAN Danmark: Vil være kæmpe stort med Michelle på podiet

Hos IRONMAN Danmark følger man ekstra godt med i nattens resultater: 

- Jeg sidder med en god fornemmelse i maven omkring, at der kan skrives historie i nat (dansk tid). Og det vil være kæmpe stort, hvis Michelle kan tage det sidste skridt op blandt sporten allerstørste stjerner. Michelles form og optakt har været noget nær perfekt, så der er meget der taler for, at skal det være, så er det nu, siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef hos IRONMAN i Danmark, der også glæder sig til at se debutanten Maja Stage Nielsen i aktion.

Søndag morgen klokken 04.30 dansk tid ved vi, om Danmark for første gang nogensinde har fået en kvinde på podiet til IRONMAN VM.