Herning-træner: - Det er nu eller aldrig

Cheftræner for Herning Blue Fox, Petri Skriko, er lettet over, at holdet får en chance mere for at tage DM-guldet.

Herning Blue Fox er stadig med i kampen om DM-guldet efter en kneben sejr over Aalborg Pirates fredag aften. En sejr, som kom på det absolut mest nødvendige tidspunkt, fortæller Hernings lettede cheftræner, Petri Skriko.

- Vi havde ryggen mod muren, og vi vidste, at vi ikke havde spillet op til vores bedste niveau endnu, så det var nødvendigt for os at knokle, siger han.

Aalborg Pirates havde ellers lagt op til guldfest på hjemmebane, men det lokale ishockeyhold måtte skøjte fra isen uforløst. Efter tre nederlag lykkedes det for første gang i DM-finaleserien Herning Blue Fox at tage en sejr, og det betyder, at den samlede stilling nu står 1-3 til Herning.

- Det føles fantastisk endelig at vinde en kamp. Vi har arbejdet hårdt for det, og nu er vi da blevet belønnet med i hvert fald én kamp mere, siger Petri Skriko.

Dermed mødes de to klubber igen i et femte opgør søndag i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

- Vi kommer til at bruge lørdagen på at kigge på videooptagelser fra kampen for at se, hvordan vi kan forbedre os forud for søndagens kamp. Vi er bare glade for at få en chance mere. Det er nu eller aldrig, hvis vi skal vinde, siger cheftræner Petri Skriko.

For at få DM-guld skal Herning Blue Fox vinde alle de resterende tre kampe i finaleserien mod Aalborg Pirates. Aalborg har ikke fejret et dansk mesterskab i ishockey siden 1981. Sidste gang Blue Fox kunne løfte DM-pokalen var i 2012.