Herning-talenter klar til kvartfinale ved VM

To unge ishockeytalenter fra Herning Blue Fox er med i den VM-trup, der har spillet sig i kvartfinalen ved VM i Finland.

Bluefox.jpg

For andet år i træk har det danske U20-landshold i ishockey spillet sig i kvartfinalen ved VM. Det er aldrig tidligere sket to gange i streg. Med på holdet er angriber Markus Jensen fra Herning Blue Fox, der lige netop nåede at komme sig over en skade, inden truppen blev udtaget. Han er i Finland sammen med sin holdkammerat Mathias Seldrup, der er en af truppens tre målmænd.

Nøglekampen på ishockeytalenternes vej mod kvartfinalen var premiereopgøret mod Schweiz, som Danmark vandt 2-1. Den sejr var nok, selvom holdet siden har tabt til både Canada og Sverige. Og kvartfinalepladsen vækker begejstring hos direktøren for ishockeyunionen, den tidligere Blue Fox-spiller Ulrik Larsen.

- Vores resultater med juniorlandsholdene er konstante og kontinuerlige, og på juniorplan har vi lige nu distanceret store nationer som Tyskland og Norge. Vores junior 20-landshold har nu slået Schweiz ud for anden gang i træk ved VM. Det er virkelig stort, siger Ulrik Larsen.

Schweiz er en stor ishockeynation med mange skøjtehaller, stærk økonomi og over 23.000 registrerede ishockeyspillere. Til sammenligning ligger Danmark på lidt over 4.000 spillere i samme statistik. Det skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

U20-landsholdet spiller i dag klokken 15 sin sidste puljekamp mod USA, mens kvartfinalen venter den 2. januar.