Herning-skoler med i projekt om trivsel og frafald

To skoler i Herning Kommune er med i et projekt fra Psykiatrifonden. Det handler om at sikre trivsel og mindske elevfrafald.

Agroskolen Hammerum

Agroskolen i Hammerum og Social- & Sundhedsskolen Herning vil efter sommerferien sætte ind i forhold til mistrivsel og elevfrafald.  Det skriver Psykiatrifonden i en pressemeddelelse.

- Det er Psykiatrifondens erfaring, at der i dag mangler en helhedsorienteret og handlingsanvisende indsats, som hjælper erhvervsskoler med at arbejde systematisk og vedvarende med elevernes trivsel, fortæller programchef Jesper Kurdahl Larsen.

Indsatsen er mulig med en donation til Psykiatrifonden fra VELUX FONDEN til projektet, Trivsel Smiley, på hele 5,8 millioner. 

Hver anden falder fra
De to skoler fra Herning Kommune er sammen med skolen, Next København, med i projektet. Med undtagelse af Agroskolen i Hammerum er det fælles for skolerne, at hver anden elev falder fra på grund af blandt andet mistrivsel.

Agroskolen har 80 procent af eleverne boende på sin tilhørende kostskole. Skolen har ligeledes kun et frafald på 4-6 procent. Skolen er derfor med som det gode eksempel.

- Det er rigtig dejligt, og det, vi gerne vil, er at sætte fokus på de unges trivsel. Vi gør det allerede, men vi vil gerne udbygge det, så lærerne får nogle kompetencer i forhold til de her ting, fortæller Marianne Oksbjerre, der er direktør på Agroskolen i Hammerum, til tvmidtvest.dk.

Vil klassificere ligesom med fødevare-smileys
Selvom det endnu ikke er specificeret, hvordan pengene skal bruges, og projektet lavpraktisk skal udmøntes, står det klart, at trivslen skal prioriteres året rundt. Indsatsen skal således indarbejdes i skolernes arbejdsgang og årsplan.

- Vi vil gerne have en eller anden form for klassificeringssystem, ligesom man har med smileys inden for fødevarer, så man kan dokumentere, at man arbejder kvalitetsbevidst med de her ting, siger Marianne Oksbjerre.

Skolen får blandt andet værktøjer til at arbejde med elevernes personlige og sociale styrker samt anerkendelse og undervisning i Psykisk Førstehjælp til unge.