Herning-museum genåbner

Den 7. marts genåbner Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum efter en gennemgribende renovering.

Efter længere tids renovering, åbner Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning igen. Museet markerer i samarbejde med en række danske museer 100 året for kvinders stemmeret med en udstilling med to spændende kvindelige kunstnere: museets egen kunstner Else Alfelt og samtidskunstner Marianne Grønnow i udstillingen ABSTRAKTE KVINDER - Else Alfelt og Marianne Grønnow. En udstilling, som ligger i tråd med kvindernes kampdag.

Gulvene er malet, loftet er malet og det samme er alle møblementer. Renoveringen har varet et par måneder, og det er den første gennemgribende renovering siden åbningen i 1976.

- Det giver os jo mulighed for at præsentere vores værker endnu smukkere, siger Vicky Kjær Søndergaard Sørensen, Formidlingsdirektør, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Og det er ikke tilfældigt, kunstmuseet genåbner her i weekenden. Åbningen markerer kvindernes internationale kampdag med udstillingen "Abstrakte kvinder."

- Det er sådan, at der stadig er en skævvridning i, hvor meget kvinderne er repræsenteret på de danske kunstmuseer, siger Vicky Kjær Søndergaard Sørensen, Formidlingsdirektør, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Til september står anden del af renoveringen færdig. Museet udvider deres udstillingslokaler i kælderen.

Se indslaget fra vores nyhedsudsendelse her: