Herning Kommune har brudt loven

Da Herning Kommune solgte en grund tilbage i 2015 var det i strid med loven. Det glæder Ernst Knudsen, som i sin tid klagede over Herning Kommune.

Lars Krarup
Foto: Uffe Bregendahl, TV MIDTVEST

- Det er glædeligt, at Ankestyrelsen har givet mig ret i mine klagepunkter, siger Ernst Knudsen, der har klaget over Herning Kommune.

Ernst Knudsen er en tilfreds mand, efter det nu er kommet frem, at Herning Kommune har handlet ulovligt i forbindelse med salget af en grund for år tilbage. En principsag som har været længe undervejs.

Grunden der skaber problemer

Det er en grund ved Gjellerup, der har skabt stor ståhej hos både de lokale og Herning Kommune.

Tolstedparken 149a, Gjellerup
Tolstedparken 149a, Gjellerup

For et par år siden blev en byggegrund sat til salg af kommunen. Men der blev aldrig budt på den, for den lød ikke ligefrem som en god handel, med en cykelsti hen over grunden og med betegnelsen 'utilrådeligt' i forhold til at bygge bolig. 

Men efter lidt tid kom der et bud fra en lokal Venstre mand, som gerne ville købe grunden til 300.000, hvis den bare blev udvidet og cykelstien fjernet. Det takkede kommunen ja til, og efterfølgende satte køberen den nu større grund uden cykelsti til salg igen. Pris 1.300.000.

En lokal grundejerforeningsformand valgte at klage over kommunen, og nu har Ankestyrelsen givet ham medhold. Herning Kommune har altså handlet ulovligt, da de solgte grunden.
 

Borgmesteren beklager

Siden har Hernings borgmester, Lars Krarup, været ude at beklage på sin Facebook side. 

- Her er en sag, som gik skævt. Det beklager jeg og det er jeg ærgerlig over, men minder så også stilfærdigt om, at rigtig mange andre sager hver eneste dag året rundt selvfølgelig går godt, skriver Lars Krarup.

Derfor vil kommunen nu forsøge at købe grunden tilbage, så borgerne igen kan få det grønne område, de savner.

- Lars Krarup bagatelliserer sagen

Ernst Knudsen, der anmeldte kommunen er godt tilfreds med sagens udfald. Men han synes samtidigt, at Lars Krarup tager for let på det.

- Lars Krarup prøver at bagatellisere sagen, men det er da helt sikkert at den her sag fylder meget, for det er en principsag. Og jeg håber den vil danne grundlag for, at man opfører sig mere ordentligt i fremtiden, siger Ernst Knudsen.

Selvom Lars Krarup skriver, at kommunen nu vil råde bod på sagen og forsøge at købe grunden tilbage, så fordufter kritikken fra Ernst Knudsen ikke helt.

- Det er også en kritik af, at kommunen sælger noget alt for billigt. Det er jo skatteborgernes penge, så hvis kommunen sælger noget, skal de prøve at få den bedst mulige pris. Det har de ikke gjort, siger Ernst Knudsen.