Herning fuldt booket til VM-weekend: - Vi har folk på venteliste

For et år siden kom de første bookinger, og i weekenden melder Hernings hoteller alt udsolgt til finalen i VM i håndbold.

Tusindvis af håndboldfans, pressefolk og officials i Jyske Bank Boxen under VM i håndbold giver travlhed på Hernings hoteller.
Tusindvis af håndboldfans, pressefolk og officials i Jyske Bank Boxen under VM i håndbold giver travlhed på Hernings hoteller.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Lige nu lader hotelpersonalet i Herning op til det helt store ryk ind i weekenden. Der er nemlig fulgt booket på alle hotellerne forud for finaleweekenden i VM i håndbold i Jyske Bank Boxen.

På Hotel Corona i centrum af byen blev de første værelser booket for et år siden, og nu er der folk på venteliste til weekenden.

- Vi har 12 på venteliste, og efterfølgende har jeg været nødt til at afvise folk. Sådan nogle dage her ville vi gerne have haft lidt flere værelser, siger Paul Müller, der ejer Hotel Corona.

For nylig fik han en forespørgsel på 30 værelser fra en tysker.

- Tyskerne vil gerne her op nu, men en booking på 30 værelser havde vi altså ikke plads til. Jeg var nødt til at sige, hvad havde du regnet med? griner hotelejeren.

Udlændinge indtager Herning

Det er ikke kun Hotel Corona, der er booket denne weekend. Alle hoteller i Herning melder alt udsolgt.

- Der er ingen værelser at få på hotellerne lørdag og søndag. Ud over de danske fans er det primært folk fra Norge, der kommer, men også fra Tyskland og Østrig, siger Annette Bang Nielsen, der er projektchef hos VisitHerning.

Udover de forventningsfulde håndboldfans, overnatter også spillere, trænere, officials og journalister fra hele verden i Herning. Generelt har der i januar måned været et meget højt antal overnatninger på byens hoteller.

På Hotel Corona glæder dig sig til at tage imod de mange håndboldgæster igen i morgen.

- Det er utrolig positivt, og vi glæder os. Der er meget liv her, og januar har været en helt eventyrlig måned, siger Paul Müller.

Også i Silkeborg, Ikast, Kibæk og omegn er der booket værelser i forbindelse med VM i håndbold. Det er stadig muligt at booke overnatninger til weekenden hos private i Herning.

De to semifinaler bliver spillet i Hamborg i Tyskland i aften, men fra i morgen rykker VM-slutrunden tilbage til Jyske Bank Boxen og Herning med placeringskampe og ikke mindst bronzekamp og finale søndag.

Om Danmark kommer i finalen bliver afgjort i aften, når de danske håndboldherrer møder Frankrig i semifinalen. Kampen fløjtes i gang klokken 17.30.

2:03
Under VM i håndbold summer Hernings gader - turneringen har fået tag i publikum.