Lokale politikere: DF spænder ben for Herning igen

Kampen mellem Herning og Dansk Folkeparti blusser nu igen op. Flere lokale politikere mener, at DF spænder ben for, at Herning bliver hjemby for et nyt Erhvervshus.

Lars Krarup
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I Herning mener man, at Dansk Folkeparti har sat en kæp i hjulet på et regeringsforslag om, at kommunen skal være base for et nyt tværkommunalt erhvervshus. Det var ellers en del af de første planer, men det blev forkastet af forligskredsen, og det vækker dårlige minder hos politikerne i Herning.

- Det strander ved Dansk Folkeparti. Vi har set det med lægehelikopter, politiskolen, og nu er det altså vores erhvervsliv, som man svigter, fordi man gør Midt- og Vestjylland til en underafdeling af Aarhus. Hvis den her tendens fortsætter, så synes jeg, de skal skifte navn til Østdansk Folkeparti, siger Rasmus Norup, der er viceborgmester i Herning Kommune.

Frustrationen bunder i de kommende statslige kontorer, der skal hjælpe virksomhederne med vækst. Samtlige 19 borgmestre i Midt- og Vestjylland mente ellers godt, at sådan et kontor kunne ligge i Herning.

- Når vi ikke får sådan et selvstændigt hus, så betyder det, at beslutningerne træffes længere væk fra Midt- og Vestjylland, og det er selvfølgelig en svækkelse, siger borgmester i Herning, Lars Krarup.

Det var Dansk Folkeparti, der i sidste øjeblik, fik fravristet Herning politiskolen, og nu føler midtjyderne, at historien gentager sig. Det bliver bakket op på Christianborg.

- Vi er ikke med i aftalen, men da vi sad med, så var der åbent fra regeringens side for, at der kunne være et i Midt- og Vestjylland, men det er så åbenbart blevet fjernet - formentlig af Dansk Folkeparti, siger Andreas Steenberg, der er erhvervsordfører for De Radikale.

Dansk Folkeparti mener dog, at de penge, der er afsat til erhvervslivet, skal bruges på virksomhederne i stedet for adminstration. 

- Jeg har ikke fået nogen som helst breafing fra mit parti om, at jeg skulle have en eller anden bestemt holdning til Herning. Jeg har taget udgangspunkt i det, jeg synes, er det mest sobre, siger Hans Kristian Skibby, der er erhversordfører for Dansk Folkeparti.

2:43