Herning Folkeblad køber Ikast Avis

Mediehuset Herning Folkeblad har købt aktiemajoriteten i I.B. Medier og overtager dermed Ikast Avis og andre ugeaviser.

For to måneder siden købte Herning Folkeblad Midtjyllands Avis, og nu udvider de igen.

Folkebladet overtager aktiemajoriteten hos I.B. Medier, der udgiver en række aviser og styrer fire netportaler i området omkring Ikast og Brande.

I 2006 indledte I.B. Medier og Herning Folkeblad et samarbejde, hvor Herning Folkeblad købte 49 procent af aktierne. Nu har de købt yderligere 26 procent og ejer dermed 75 procent af selskabet.

Administration i Herning

Selve avisen fortsætter som et nyt mediehus efter nytår på den vanlige adresse i Ikast med en enkelt tilføjelse af Herning Folkeblads Ikast-redaktion. Her vil Steen Hebsgaard fortsat besidde posten som chefredaktør.

Den administrative del af I.B. Medier flyttes til Herning.

- Vi vil fortsat arbejde for, at de lokale ugeaviser er et fyrtårn i de respektive lokalområder, siger Bo Jensen, der fortsætter som direktør for I.B. Medier.

Fra Videbæk til Ry

Med opkøbet sikrer Herning Folkeblad sig et stort område. Nu dækker de fra Videbæk til Ry, hvor der i alt er to dagblade og 12 ugeaviser.

- Udviklingen indenfor mediebranchen er de senere år gået i retning af større enheder med fokus på synergier og sammenlægnings-fordele, samtidig med at man styrker den redaktionelle profil på de udgivne medier, siger Alex Nielsen, direktør i Mediehuset Herning Folkeblad.