Herning-firma lukker butikker

Herning-virksomheden BoConcept tjener for lidt penge. 35-50 butikker skal nu lukkes.

boconcept.jpg

Møbelkæden BoConcept med hovedsæde i Herning får ikke nok penge i kassen, og derfor skal den danske kæde igennem en række tilpasninger.

BoConcept har derfor besluttet at rydde ud i de butikker, der tjener færrest penge, oplyser selskabet i regnskabet for andet kvartal 2014/2015.

Underskud på 46,3 millioner

Regnskabet indeholder samtidig en nedjustering og et underskud på bundlinjen på 46,3 millioner kroner.

- 35-50 af de dårligst performende butikker skal have nye franchisetagere eller lukkes, markedsfokus skal indsnævres, effektiviteten øges, og franchisemodellen optimeres, skriver BoConcept i meddelelsen.

Den danske møbelkæde har 262 butikker fordelt over hele verden - blandt andet butikker i otte danske byer. BoConcept nævner ikke, hvilke butikker der er i søgelyset for tilpasningerne.

Nedjusterer forventningerne

Tilpasningerne kommer til at koste virksomheden, som har hjemme i Herning, omkring 70 millioner kroner, hvoraf en stor del trækker ned i regnskabet for andet kvartal.

På bundlinjen fik BoConcept et underskud på 46,3 millioner kroner mod et overskud på 4,2 millioner kroner sidste år.

Udviklingen i andet kvartal af regnskabsåret 2014/2015 viser dog samtidig en fremgang i salget til 292,8 millioner kroner fra 281,7 millioner kroner.

Samtidig nedjusterer BoConcept forventningerne til, hvor høj omsætningen bliver i hele regnskabsåret.

Der ventes nu en fremgang i omsætningen på 3-5 procent, hvor kæden tidligere ventede, at omsætningen ville stige 5-8 procent i forhold til sidste år.

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30:

1:48
Møbelfirmaet fra Herning tjener for lidt og skærer forretningen til