Herning fik en ny æresborger

Klokken 00.58 natten til mandag kom lille Emma til verden på Herning Sygehus. Hun blev dermed den førstefødte på jubilæumsdagen, og med det fulgte titlen som mini-æresborger.

Det var to stolte forældre, der mandag eftermiddag kunne tage imod Hernings borgmester Lars Krarup, da han kom forbi hospitalet for at ønske tillykke. Natten til mandag nedkom Erica Hiltunen Stürm med en lille datter på 3520 gram og 53 centimeter.

- Jamen, det er jo lidt uventet, må man sige. Men det er dejligt, siger Erica Hiltunen Stürm.

Æresborger på jubilæumsdagenLille Emma blev det første barn der blev født på dagen for Hernings 100 års jubilæum som købstad. Og dermed fulgte en titel som æresborger. Borgmester Lars Krarup kom forbi hospitalet for at lykønske de stolte forældre.

- På en dag med sådan en mini-æresborger er det jo både sjovt og uskyldigt, og en rigtig god oplevelse. Og heldigvis er det også for forældrene gået rigtig godt, siger Hernings borgmester Lars Krarup.

Sjov historie om nogle år

De glade forældre skal nu hjem og slappe af ovenpå den store dag. Den nye æresborger fik både blomster og en hat, hvor der stod æresborger på. Og om nogle år har de en sjov historie at fortælle til deres datter.

- Altså, vi kommer selvfølgelig til at nævne det for hende. Og hun har også sin hat, så det kommer hun selvfølgelig til at få at vide. Og om det betyder noget for hende, det ved jeg så ikke, siger Emmas far Michael Højmark Stürm.

Familien bor i Aulum.