Herning får universitetsklinik

Herning får en arbejdsmedicinsk universitetsklinik. Det er Danmarks første universitetsklinik. Og det er et stort skridt, mener en professor.

Laboratorie_proeve.jpg

Fremover er det ikke kun universiteterne, der skal stå for eliteforskningen. Arbejdsmedicinsk Klinik på Regionshospitalet Herning bliver nemlig udnævnt til landets første universitetsklinik.

 - Det betyder ganske enkelt, at Aarhus Universitet nu formelt lægger dele af sine forskning ud på de af regionens sygehuse, der allerede bedriver fremragende forskning uden for Aarhus Universitetshospital, siger sundhedsvidenskabelig dekan ved Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

Han håber, at udnævnelsen kan trække endnu mere forskning vestpå.

En stor cadeau

Professor Johan Hviid Andersen fra den nye universitetsklinik er glad for udnævnelsen.

 - Jeg forventer, at vi nu får mulighed for at søsætte større og længerevarende projekter og befolkningsundersøgelser - både med støtte fra vores eget sygehus og fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Men primært ser jeg udnævnelsen som en cadeau til den forskning, vi bedriver her på klinikken, siger professor, ph.d. Johan Hviid Andersen.

Arbejdsmedicinsk klinik arbejder med arbejdsrelaterede sygdomme.

Yderligere fem til seks forskningsbaserede afdelinger i Hospitalsenheden Vest søger om at blive universitetsklinikker.