Herning får kritik for sygedagpengeforløb

Samarbejdet mellem Herning kommune og Falck Jobservice var ikke godt nok. Det konkluderer en ny rapport, som giver kommunen krads kritik.

Herning kommune får hård kritik for samarbejdet med Falck Jobservice på sygedagpengeområdet. Det er de berørte ansatte, der kritiserer kommunen i en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, skriver Fagbladet 3F.

I rapporten står der, at "... medarbejderne langt overvejende har oplevet samarbejdet som frustrerende og kun i meget begrænset omfang konstruktivt". Samtidig har kommunens samarbejde med Falck Jobservice samlet set haft en "... signifikant negativ effekt på varigheden af sygedagpengeforløb".

Samarbejdet løb fra 2009-2012, og arbejdsmarkedschefen i Herning kommune erkender, at han ikke har formået at fortælle sine medarbejdere, hvad der skulle komme ud af det.

- Organisatorisk har vi lært meget, og jeg synes, at samarbejdet har fungeret rigtig godt. Vi ville gerne have haft bedre resultater på de langvarige sygedagpengeforløb, som partnerskabet var rettet imod. Den del lykkedes ikke, siger Carsten Lagoni til Fagbladet 3F.

Direktør for Falck Jobservice Bo Hammer tager også kritikken til sig.

- Set i bagklogskabens klare lys, så burde vi i styregruppen have været bedre til at opfange den modstand og manglende accept af samarbejdet hos medarbejderne, som kommer frem i rapporten, siger han