Herning-fabrik får milliardkontrakt til udvikling af brintteknologi

Brint-virksomheden Nel Hydrogen, der har fabrik i Lind ved Herning, har netop landet en milliardaftale. Det skal bane vejen for flere ansatte og større produktion.

Senior Vice President i Nel Hydrogen, Jacob Krogsgaard, ser frem til en udvidet produktion of flere ansatte på fabrikken i Lind ved Herning. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

I Herning ligger verdens største fabrik for tankstationer. Den kan se frem til et større arbejdspres de kommende år.

Det kommer efter brintvirksomheden Nel Hydrogen har landet en milliardaftale med mere end 50 tankstationer i USA. Det skriver Nel Hydrogen i en pressemeddelelse.

Læs også Brinteventyr i Herning: Kæmpeordre og ny fabrik

- Denne kontrakt er verdens største, og den første indenfor tung transport, hvor brint er godt i gang med at gøre sit indtog. Når vi producerer brint i stor skala på vores elektrolyseanlæg og kombinerer det med brintstationer fra Herning, så kan vi allerede i dag være konkurrencedygtige med diesel til den tunge transport, siger Jacob Krogsgaard, Senior Vice President, Nel Hydrogen Solutions.

Flere medarbejdere

Nel Hydrogen forventer, at der er brug for markant flere medarbejdere, for at kunne gennemføre kontrakten.

- Vi får behov for ansættelse af forskellige typer faggrupper, startende med ingeniører teknikere, siger Jacob Krogsgaard, Senior Vice President, Nel Hydrogen Solutions.

I dag er der 90 medarbejdere ansat i Herning, men fabrikken har plads til mere end det dobbelte.

Fabrikken, der ligger i Lind ved Herning satser på, at milliardaftalen kan skaffe flere medarbejdere og en større produktion. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Større kapacitet

Brintstationerne til lastbilerne skal have op til 50 gange højere kapacitet end de stationer, der i dag leveres fra Herning, står der i pressemeddelelsen fra Nel Hydrogen.

Nel Hydrogen, der har fabrik i Herning, er verdens største udvikler og producent af teknologi til produktion og optankning af brint. Virksomheden har 250 i Danmark, Norge og USA.

Milliardkontrakten der er med Nikola Motor Company, vil have et indtægtspotentiale for Ned Hydrogen op over 500 mio. amerikanske dollar.

Du kan blive klogere på Nel hydrogen ved at klikke på linket her. Du kan også se indslaget herunder, hvor TV MIDTVEST besøgte Nel Hydrogen i oktober 2016. 

09:20

Se dette tidligere afsnit af Fast Arbejde, hvor vi besøgte virksomheden i Lind uden for Herning. 

Luk video