Herning Blue Fox trak flotte priser til awards

Todd Bjorkstrand er kåret til den bedste træner i den hjemlige ishockeyliga. Der var også mere fornem hæder til Herning Blue Fox.

Todd Bjorkstrand.jpg

Der var fredag aften trøst og lidt oprejsning til Herning Blue Fox, da det årlige gallashow Dansk Ishockey Award blev holdt i København i aftes.

Plaster på såret

To af de Herning-spillere, der i foråret tabte DM-finaleserien til Sønderjyske i syvende og sidste kamp, blev hædret. Lasse Lassen blev kåret som årets spiller i Metal Ligaen i den forgangne sæson, mens Hernings målmandstalent, George Sørensen, blev årets rookie.

Lasse Lassen, der i sommerpausen er rykket nordpå til Frederikshavn, var den mest iøjnefaldende dansker i slutspillet, og det er formentlig derfor, at han har fået prisen.Holdkammeraten George Sørensen var med en række flotte præstationer i målet og trods sine dengang kun 18 år også med til at spille Herning så tæt på DM-guldet, som man kan komme. Det blev han belønnet for med titlen som Årets Rookie. 

Todd Bjorkstrand årets træner

Den nu forhenværende Herning-træner Todd Bjorkstrand blev ved samme lejlighed kåret til Årets Træner.Bjorkstrand, der havde håbet at vinde sin syvende guldmedalje som træner for Herning, måtte nøjes med sølv, inden han forlod Herning Blue Fox.

Efter 26 år som spiller og siden træner i Herning skal Bjorkstrand næste sæson træne østrigske Grazz 99'ers.

Priser til NHL-spillere

Der var også hæder til den tidligere Herning-målmand Frederik Andersen samt den tidligere Herning-profil Frans Nielsen som henholdsvis blev kåret som Årets Målmand og Årets Angriber. Philip Larsen blev kåret som Årets Forsvarsspiller.

/ritzau/