Herning Blue Fox delte øretæver ud

Efter en stærk udesejr på hele 5-0 i Esbjerg er Herning foran med 2-1 i finaleserien i ishockey.

Herning Blue Fox

Herning har taget føringen i finaleserien om danmarksmesterskabet i ishockey, og det var noget af en øretæve, som herningenserne uddelte til Esbjerg i tredje finalekamp. Hele 5-0 vandt gæsterne i Granly Hockey Arena, hvor Esbjerg gik ned i kampens slutning og lukkede tre mål ind i de sidste ti minutter.

Sejrscifrene er overraskende, fordi de to første finalekampe mellem de to mandskaber havde været meget tætte med spænding til sidste sekund. Med sejren er Herning foran med 2-1 i kampe.

Esbjerg startede bedst. Men det var Herning, der scorede først, da Kyle Essery med baghånden vippede pucken ind ved nærmeste stolpe bag Jeff Frazee, der ikke så alt for vågen ud i Esbjerg-målet. Midtjyderne var i det hele taget langt bedre på skøjterne end i den første kamp i Esbjerg i fredags, hvor holdet kom under et bombardement i indledningen.

Bekymrende forsvar

Der var bid i nærkampene, og selv om Esbjergs førstekæde som altid skabte visse problemer, formåede Herning at skabe en helt lige kamp i den fjendtlige kulisse i en proppet esbjergensisk skøjtehal. Esbjergs tilhængere fik et nyt slag til ansigtet, fem minutter inde i anden periode da rutinerede Kasper Degn bragte gæsterne foran 2-0.

I så tætte kampe er det ren gift at komme to mål bagud, men faktisk skulle Esbjerg-spillerne prise sig lykkelige for, at Herning ikke scorede yderligere, da hjemmeholdet i anden periodes slutning ragede en syndflod af udvisninger til sig. Efter den sidste pause var der dog ikke mere forsvarskraft tilbage i Esbjerg-spillerne, og det må bekymre træner Mark Pederson, at hans hold lukkede alle fem mål ind i situationer, hvor de to hold var lige mange spillere på isen.

Mathias Mølgaard, Kristoffer Lauridsen og Markus Jensen stod for de sidste tre scoringer. Fjerde finalekamp bliver spillet fredag aften i Kvik Hockey Arena i Herning.