Herning bliver Unicef by

Herning bliver officiel Unicef by i 2015 og vil gennem hele året samle penge ind til organisationen.

unicefherning.jpg

Herning blev i dag ved en ceremoni udnævnt som officiel Unicef by 2015. Det var tennisstjernen Serena Williams, som også er Unicef ambassadør og meget belejligt i Herning for at spille tennis, som tildelte Herning den nye titel.

- Som en af ambassadørerne er det spændende at vide, at Herning bliver en af de næste byer, der er involveret i Unicef, siger Serena Williams.

Udnævnelsen betyder, at Herning sammen med den humanitære børneorganisation skal forsøge at samle penge ind til at hjælpe børn i ulande som for eksempel Sydsudan.

- Vi vil prøve på at trygge nogle forskellige mennesker, organisationer og foreninger på maven, og få dem til at lave aktiviteter, som har det formål at tjene penge til Unicefs arbejde, siger borgmester (V) Lars Krarup.

Også skolebørn i Herning vil blive en del af projektet.

- Vi vil i næste skole år lægge det ud i vores undervisningsmoduler, at man også kommer til at høre meget mere om Unicefs arbejde og børns vilkår i hele verden, siger borgmesteren.

Herning bliver by nr. 11

Unicef har siden 1998 udnævnt officielle Unicef-byer rundt i Danmark for et år ad gangen, men ikke hvert år. Senest i 2012 var det Helsingør, der havde titlen. Med Hernings nye titel er det meningen, at kommunen skal samle penge ind til et specifikt hjælpeprojekt ved hjælp af arrangementer og indsamlinger, og på den måde også skabe opmærksomhed omkring Unicefs arbejde.

Det er ikke besluttet, hvad pengene fra Herning konkret skal gå til, men udnævnelsen af Unicef-byer i Danmark er vigtige, mener Steen M. Andersen, generalsekretær for Unicef Danmark, der er verdens største humanitære børneorganisation:

- Vi kan for eksempel få børn i skole, som ikke ellers ville komme i skole. Vi kan give rent vand, vi kan lave vaccinationsprogrammer og vi kan arbejde mere politisk med sikre børns rettigheder i et givent land, siger generalsekretæren.

Herning er officielt Unicef By fra den 1. januar.

1:36
I 2015 skal Herning sætte fokus på børns vilkår og forsøge at samle penge ind til børn i ulande.