Herning blev energiby

Herning var blandt de heldige byer, da klima- og energiminister Connie Hedegaard torsdag eftermiddag udpegede tre nye energibyer.

Hedegaard_Connie.jpg

Albertslund, Århus og Herning. De tre byer kan nu kalde sig officielle energibyer op til klimakonferencen i København i december.

Klima- og energiminister Connie Hedegaard udnævnte dem officielt idag blandt 12 ansøgere, heriblandt også Thisted og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Herning har været igang længe

Begrundelsen fra ministeren for hvorfor Herning skal være energiby er blandt andet, at byen i et kvart århundrede har arbejdet ambitiøst og målrettet med at nedbringe energi-forbruget. Og vel at mærke opnået markante resultater.

 - Det er utrolig opmuntrende, at se den indsats kommunerne lægger for dagen. De opnår resultater, har ambitiøse planer og udviser et utroligt engagement. Jeg er sikker på, at Energibyernes erfaringer og deres mange spændende og perspektivrige løsninger kan virke som en løftestang for andre kommuner og byer, både i ind- og udland,” siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Se hele pressemeddelelsen fra Klima- og Energiministeriet HER.

Hør formanden for Herning Kommunes teknik- og miljøudvalg kommentere udnævnelsen her nedenfor:

1:59