Herning-beredskab hjemvendt fra Serbien

8 mand fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland er hjemvendt efter at have udpumpet flere millioner liter vand fra oversvømmede områder i Serbien (arkivfoto).

Beredskab_i_bekyttelsesdragt1.jpg

Mandag er otte mand vendt hjem efter at have arbejdet i døgndrift på at fjerne vand fra de voldsomme oversvømmelser i byerne Svilajnac og Obrenovac. I alt har 26 mand været i Serbien for at assistere med katastrofeindsatsen efter de voldsomme oversvømmelser.

Opgaverne har bl.a. bestået i at fjerne vand fra et anlæg til forsyning af rent drikkevand til lokalbefolkningen og ved lokale pumpestationer, så de serbiske myndigheder igen selv kan varetage opgaven med at flytte vandet tilbage til de oversvømmede floder.

- Vores udsendte har ydet en kæmpe indsats, som de fortjener stor ros og anerkendelse for. Det gælder også for de folk, som fortsat yder en indsats i Bosnien. Oversvømmelserne på Balkan er de største i mere end hundrede år, og det er vigtigt, at Danmark og de øvrige europæiske lande er klar til at hjælpe i sådanne akutte og vanskelige situationer, siger forsvarsminister Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Efter indsatsen har borgmesteren i byen Svilajnac efterspurgt postadresser til hver enkelt af de udsendte fra styrelsen, så de kan få tilsendt et personligt takkebrev fra byen.