Herning beholder ulovlige gebyrer

Herning kommune har opkrævet lovstridige gebyrer, fastslår Statsforvaltningen Midtjylland. Men borgerne skal ikke regne med at få penge tilbage. Det skriver Herning Folkeblad.

Pengesedler_taelles.jpg

En flad femmer har det kostet borgere i Herning Kommune at betale deres regninger digitalt for eksempelvis børnepasning og ejendomsskat siden 2011.

Men det gebyr er ulovligt. Det fastslår Statsforvaltningen Midtjylland.

Gebyr forsvinder

Og byrådet i Herning Kommune har taget påtalen til efterretning. De fjerner øjeblikkeligt de ulovligt opkrævede gebyrer.

Det sker efter, at kommunekassen er blevet 600.000 kroner rigere.

Kommunen beholder afgifter

De ulovlige gebyrer har de også brugt i Silkeborg Kommune. Her får borgerne pengene tilbage. Men det skal de ikke forvente i Herning.

 - Der er ingen tvivl om, at de borgere, der har betalt gebyret, teoretisk set har krav på at få deres penge tilbage. Men det vil være forbundet med store administrative omkostninger, siger Hernings borgmester Lars Krarup til Herning Folkeblad.

- Nu afventer vi lige og ser, om der vil komme et stort folkekrav om tilbagebetaling, eller om vores administration kan bruge sine kræfter på noget andet og mere fremadrettet, slutter Lars Krarup.