Se listen: Her vil vi mindst bo

Morsø og Thisted kommuner ligger helt i bund, når danskerne søger efter ny bolig. Det viser en ny analyse af 350.000 boligsøgninger.

En ny analyse af boligsøgninger på internettet viser, hvilke kommuner, der er de mest søgte.
En ny analyse af boligsøgninger på internettet viser, hvilke kommuner, der er de mest søgte.
Foto: Scanpix / Martin Ballund

Om de boligsøgende i Midt- og Vestjylland bare ikke leder efter deres kommende bolig ved at søge på nettet, melder tallene ikke noget om. Men en analyse af de, der gør, viser, at danskerne helst vil undgå at bo i Morsø, Thisted, Jammerbugt og Frederikshavn Kommune.

Modsat søger flest efter nyt hjem i Dragør, Samsø, Vallensbæk, Glostrup og Rødovre. Det viser en ny analyse fra Boligdeal.dk. 

- Region Hovedstaden er klart danskernes favorit. Aarhus ligger overraskende helt nede på en 77´ende plads med et indekstal på kun 2.02, siger Thomas Barfod fra boligdeal.dk.

I analysen undersøges de geografiske ønsker i mere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende danskere over en periode på et år. Interessen for de forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Midt- og Vestjylland: Ikast-Brande i top - Morsø i bund

Kommunerne er blevet ranglistet efter indekstal.

I Midt- og Vestjylland er Ikast-Brande den kommune, flest søger efter og scorer et indekstal på 5,36. Men det er kun nok til en samlet plads som nummer 36 blandt alle landets kommuner. Til sammenligning har Morsø Kommune i bunden et indekstal på 0,87. 

Se hele listen her.