Her sprænger ammunitionsryddere endnu et farligt strandfund i luften

For anden dag i træk har politiet tilkaldt hjælp for at få sprunget opskyllede genstande i luften.

Kontakt straks politiet, hvis du finder nødblus som dette eller andet større fyrværkeri.
Kontakt straks politiet, hvis du finder nødblus som dette eller andet større fyrværkeri.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

I går måtte politiet tilkalde hjælp fra EOD, ammunitionsrydderne i Skive, da tyske turister havde fundet en cylinderformet genstand på stranden ved Årgab tæt på Hvide Sande.

Genstanden viste sig at være en såkaldt location marker, som findes på helikopter, fly og både. Den bruges til nødsituationer og er fyldt med fosfor, der kan reagerer med ilt og selvantænde. Derfor valgte ammunitionsrydderne at sprænge den på stedet.

I dag var den gal igen.

Endnu er nødblus blev i dag fundet er borgere på stranden ved Husby.

- Det er det, der kaldes en location marker. Det er noget, som kan smides ud enten fra en helikopter eller ud fra et skib, fortæller ammunitionsrydder Jesper Mølgaard om den det cylinderformede rør.

0:15
Se sprængingen her.

Brændte i fyrre minutter

Nødblusset der i går blev fundet ved Årgab indeholdte masser af fosfor, hvilket gjorde, at det brændte i næsten fyrre minutter, da ammunitionsrydderne sprængte det. Fosfor kan bryde i brand, hvis der kommer ild til det, og derfor har politiet også et klart budskab til borgerne.

- Hvis borgerne finder ammunition eller større typer fyrværkeri eller nødblus, så skal de markere stedet, hvor det bliver fundet, og så skal de ringe til politiet. Så skal politiet nok tage sig af det, forklarer indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, Daniel Hangaard.

Det sker engang imellem, at nødblus skyller i land, men at der skyller to op så tæt på hinanden er alligevel usædvanligt, fortæller indsatslederen.

Ved dagens sprængning viste nødblusset sig at være tomt, men nu er det i hvert fald skaffet af vejen.

1:20