Her sletter 19-årige Emil Facebook

Emil tager TV MIDTVESTs udfordring op og holder sig fra Facebook i to uger.

0:45
Se og hør Emil slette Facebook-appen, som han normalt bruger et par timer om dagen på.
Foto: Richard Gaarn Svendsen

- Hej netværk på Facebook. Da jeg medvirker i et projekt, er jeg ikke at finde på Facebook de næste to uger, men jeg vil stadig kunne kontaktes på Messenger eller over mobil :)

Emils afsked med sine Facebook-venner.
Emils afsked med sine Facebook-venner.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

19-årige Emil Rentius Sørensen er ved at udfylde det sidste, han kommer til at skrive på det sociale medie Facebook i to uger. Han har nemlig taget vores udfordring op.

Udfordringen går ud på, at han skal være logget ud, samtidigt med at TV MIDTVEST heller ikke selv poster noget på vores væg. Det gør vi for at teste, hvor afhængige vi som medie, og Emil som bruger, er blevet af, at danskerne får flere og flere af deres nyheder fra Facebook.

Derfor skal den 19-årige gymnasieelev nu slette appen fra sin telefon.

- Jeg tror, det bliver svært at vænne sig til. Jeg vil hele tiden mangle den der Facebook-app at gå ind på. Jeg kommer nok til at sidde og lede efter den et par gange, forklarer han.

Går glip af nyheder

Emil Rentius Sørensen hører til de 10 procent af danskerne, som har Facebook som deres primære kilde til nyheder.

- Nogle gange sidder jeg med TV2-appen om morgenen. Men det er sjældent. Primært kommer nyhederne bare fra Facebook, forklarer han og tilføjer:

- Jeg tror, der er nogle nyheder, jeg går glip af. Hvis de ikke popper op på Facebook, så misser jeg dem, hvis jeg ikke lige selv opsøger det.

Han har dog en strategi klar, så han får sine nyheder, mens han skal være logget af.

- Jeg tror, jeg vil hente nogle flere nyhedsapps, som jeg kan få notifikationer fra, hvis der sker noget spændende. Måske skal jeg også se nyheder i fjernsynet med mine forældre, uddyber han.

Nu er appen slettet, og eksperimentet er i gang. TV MIDTVEST starter dog først ved midnat, hvor vi holder op med at dele artikler og indslag. Vi er tilbage igen den 30. januar.

Det samme er Emil, som allerede nu har en idé om, hvad der skal ske.

- Jeg tror, jeg kommer til at hente appen igen. Men jeg tror ikke, at jeg kommer til at bruge den i lige så høj grad, for så har jeg jo været vant til at undvære den. Og så tror jeg, at jeg bliver klar over, at jeg måske kan få nyheder andre steder fra, slår han fast.

Læs meget mere om projektet her:

2:54