Her er politiets nye station

Den nye station er syv meter lang, 2,5 meter bred og vejer 3000 kilo.

Den nye politistation er lidt mindre, end man er vant til.
Den nye politistation er lidt mindre, end man er vant til.
Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Midt- og Vestjyllands Politi har fået en ny politistation. Nu på hjul.

- Med den her mobile politistation har vi endnu bedre mulighed for at vise borgerne, at vi er et tilgængeligt og nærværende politi. Simpelthen fordi vi kan køre derhen, hvor borgerne har mest brug for os. Samtidigt kan vi få udbredt flere af vores præventive budskaber, når vi mødes direkte med borgerne, siger politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, i en pressemeddelelse.

Den nye vogn er syv meter lang, 2,5 meter bred og 3000 kilo tung.

Til arrangementer

Politiet fortæller, at vi især kan se frem til at møde politiet i den mobile station ved større arrangementer som sportsbegivenheder, festivaler, koncerter og markeder. Her skal den fungere som en form for nærstation, hvor borgere kan henvende sig, hvis de får brug for politiet.

Samtidigt skal stationen rulle ud i hele politikredsen for at informere om alt fra indbrudssikring og færdselssikkerhed til it-kriminalitet.

Herudover vil den til tider blive brugt til efterforskningsopgaver, eller ved alvorlige hændelser.

Vognen er den første af sin slags i landet. Den indeholder blandt andet et mødebord, en arbejdsstiation, og en informationsskærm med oplysninger fra politiet til borgerne. Og så indeholder den selvfølgelig også en kaffemaskine. 

2:02
Vi var med, da Midt- og Vestjyllands Politi testede den mobile station i Brande tilbage i juni.