Her er Ikast-Brandes nye borgmester

I Ikast-Brande er brikkerne allerede faldet på plads.

1:10
Ib Lauritsen er nu borgmester i Ikast-Brande.
Foto: Kim Kvist

Der er mange måder at tælle til 12 på, men alligevel tog det ikke lang tid for politikerne i Ikast-Brande at vælge en borgmester.

Titlen går til Venstres Ib Boye Lauritsen, der overtager titlen efter Carsten Kissmeyer.

- Man kan sige, at resultatet var utroligt tæt på alt det, som vi havde gættet på. Så er det lettere at sammensætte. Havde det været helt anderledes, så havde vi haft en ny situation, fortæller han.

Han er godt tilfreds med resultatet.

- Man får det aldrig præcist som man ønsker, for så kan man ikke få et bredt forlig. Hvis man vil have et bredt forlig, så må man lige klippe en hæl og en tå, og der er nogen der må erkende, at de ikke fik helt så meget, som de synes, de skulle have haft, siger han.

Samtlige partier er med i den nye konstitueringer. Socialdemokratiet får to af de tunge udvalg og en viceborgmesterpost.

23. sep kl. 15:51

Så er livebloggen i luften Vi er så klar

Her kan du følge med i stort og småt fra valgaftenen i Ikast-Brande Kommune. Fotograf Kim Kvist (ham med kameraet) og reporter Karl Erik Lørup (ham med mikrofonen) er klar til nogle spændende timer.

 

711ed306-120e-4f24-8331-a9fa1ab37d96.jpg
23. sep kl. 15:51

Karl Erik Lørup opridser Ikast-Brande skal finde en ny borgmester

Venstre-borgmesteren Carsten Kissmeyer dropper kommunalpolitikken. Nu skal Ikast-Brande-borgerne finde sig en ny borgmester. TV MIDTVEST's reporter i Ikast Brande Arena opdaterer her om, hvad der er på spil i kommunen:

0:57
 
23. sep kl. 15:51

Vigtigt at stemme - Så kan man brokke sig!

I Ikast-Brande Kommune er intet afgjort. 

Vores reporter fangede et par vælgere, før de satte deres kryds.

- Det er vigtigt for os alle sammen, at vi stemmer. Så kan man også tillade sig at brokke sig, forklarede Henrik Larsen blandt andet.

1:05
Henrik Larsen og Lene Fil fortæller, hvorfor de begge mener, det er vigtigt at stemme.
23. sep kl. 15:51

Kryds i arbejdstiden Så skal der stemmes

Jeg udnytter, at jeg selv kommer fra Ikast - bruger lidt af arbejdstiden på at sætte to krydser. Det er også meget sjovere end at brevstemme...